Hotel Fontána

  Česko, Jihočeský kraj, Frymburk

3/5

Hotel Fontána Blue Marine Resort

    Česko, Lipno, Frymburk - Hrdoňov
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Výhody nabídky
  • Poloha uprostřed krásné přírody
  • Vlastní pláž u Lipenské přehrady
  • Krytý hotelový bazén
  • Klidná rodinná dovolená
  • Vhodné pro cyklisty
  • Pobyt 45+
Letovisko

Hrdoňov

Umístění

Hotelový resort Fontána Blue Marine *** leží v nadmořské výšce 750 m uprostřed překrásné Šumavské přírody mezi obcemi Černá v Pošumaví a Frymburk, cca 200 m od břehu Lipenské nádrže. Je vzdálen přibližně 25km od Českého Krumlova, perly jižních Čech, a 10 km od Lipna nad Vltavou.
K oblíbeným zajímavostem v okolí patří např. Vítkův Hrádek (4 km), hrad Rožmberk (21 km) nebo Stezka korunami stromů (12 km). Cyklisté ocení blízkost Lipenské magistrály měřící úctyhodných 58,5 km, spojující pravý a levý břeh Lipna. V zimě naleznou hoteloví hosté vyžití v lyžařských areálech Lipno (12 km), skiparku Frymburk (5 km) nebo mohou využítmožnosti bruslení na zamrzlé hladině lipenského jezera tzv. Ledové magistrále (5 km) na trase z Frymburka do Lipna nad Vltavou. Díky své výjimečné mpoloze patří k jednomu z nejznámějších rekreačních středisek v této lokalitě.

Pláž

Vlastní hotelová pláž (cca 200 m) s písčitou i travnatou plochou, hřiště na beach volejbal a nohejbal, dětské hřiště, plážová restaurace Koliba.

Hotel

V centrální budově se nachází recepce, restaurace s terasou a barem, vnitřní bazén, vířivka, sauny (finská a infra sauna) s odpočívárnou, masáže na objednávku. Půjčovna kol i koloběžek. Pro děti je v areálu dětský koutek a rozlehlé dětské hřiště se skluzavkami, prolézačkami a pískovištěm. Dále je skupinovým hostům k dispozici velkokapacitní konferenční místnost s projekčním plátnem, velká tělocvična na míčové sporty a stolní tenis. Ke komplexu patří i plážová restaurace Koliba přímo u vlastní písečné pláže a marina, jež nabízí kotviště pro jachty s možností zapůjčení šlapadel, pramice, člunu či samotné jachty.
WiFi zdarma v celém areálu hotelu.

Pokoje

Ubytovací část je v klidné části, mino centrální budovu v 9 vilách (depandancích)
Dvou a třílůžkové pokoje, sprcha nebo vana, WC, LCD TV, lednička, rychlovarná konvice, set na přípravu kávy a čaje, WIFI a balkon.
Rodinné čtyřlůžkové pokoje bez balkonu - dva dvoulůžkové pokoje se samostatnými vchody, společná předsíňka, sprcha, WC, LCD TV, lednička, rychlovarná konvice, set na přípravu kávy a čaje, WiFi
Třílůžkové apartmá s možností dvou přistýlek - ložnice, velká obývací místnost, vana, WC, LCD TV, lednička, rychlovarná konvice, set na přípravu kávy a čaje, WiFi, velká terasa.

Stravování

Snídaně formou bufetu je zahrnuta v ceně. Obědy a večeře je možné přiobjednat na místě. V restauraci hotelu jsou připravovány typické pokrmy české kuchyně (na objednávku je možné sjednat bezlepkové stravování).
Polopenze zahrnuje snídaně formou bufetových stolů a večeře formou menu (výběr ze 3 hlavních jídel + polévka a salát či zákusek).

Rekreace

V komplexu vnitřní bazén, vířivka, sauny, posilovna, tělocvična, stolní tenis, kulečník, dětská herna, půjčovna a úschovna kol, trek koloběžek a elektrokoloběžek, marina s molem, půjčovna šlapadel, pramic, člunu, jachty. Dále hřiště na beach volejbal, nohejbal, hřiště pro děti, inline bruslení, cyklostezky přímo u komplexu. Vlastní cyklopřevoz přímo od hotelu Fontána - trasa Hrdoňov - Zámecký les délka 1,5 km. Možnost výletů do Českého Krumlova, Hluboké nad Vltavou, Vyššího Brodu, atd.

Nabídka programu

Relax na Lipně : 4 noci
Program: 4x ubytování s polopenzí, káva a čaj po příjezdu na pokoji, vstup do bazénu a vířivky (od 8:00 do 20:00hod) zdarma, saunový svět (od 16:00 do 20:00hod.), 20% sleva na zapůjčení jízdního kla či koloběžek - treková, elektrokoloběžka (nutné rezervace při příjezdu na recepci), parkování, úschova kol a koloběžek zdarma.
Pobyt 45+ : 7 nocí
Program: 7x ubytování s polopenzí, káva a čaj po příjezdu na pokoji, 1x za pobyt cyklopřevoz Hrdoňov-Svatý Tomáš tam a zpět (provoz od 14.5. do 30.9. denně od 9:00 do 18:00), 1x za pobyt zapůjčení kol či holí nordic walking (nutná rezervace při příjezdu na recepci), vstup do bazénu a vířivky (od 8:00 do 20:00) zdarma, saunový svět (od 16:00 do 20:00) zdarma, parkování, úschova vlastních kol a koloběžek zdarma.
Ubytování je možné pouze v ubytovacích vilách (depandancích), v hlavní budově nejsou žádné pokoje.

Informace

Parkování - v areálu zdarma
Místní poplatek - není zahrnut v ceně pobytu - úhrada na místě
Děti do 3 let bez nároku na služby zdarma.
Dětská postýlka za poplatek 130,- Kč/noc - požadavek nutno uvést při objednání pobytu (úhrada na místě)
Možnost ubytování se zvířetem 200,- Kč/noc - požadavek nutno uvést při objednání pobytu (úhrada na místě)
Vstup do wellness a Relax zony 300,- Kč/dospělá osoba/pobyt, 190,- Kč/dítě 3-14 let/pobyt (úhrada na místě)

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Hotel Fontána ***

565 656 610 Číslo zájezdu: 2 043 680
dnes 8–19 h

Hodnocení

14. nejlepší hotel v destinaci Jihočeský kraj

3/ 5 67 recenzí

Marek duben 2023 Nemusí být vše luxus. Ano, areál i budovy něco pamatuji.... Ale je zde čisto, velmi slušná polopenze, kvituji čerstvost. Velmi ochotný personál, v chlad... celá recenze

Ira březen 2022 Poděkování. Velké díky za příjemný pobyt. Personál je velmi vstřícný, usměvavý a ochotný. Díky němu se hosté cítí jako doma a neřeší nedostatk... celá recenze

Romana červenec 2021 Poděkování. Děkujeme všem, kteří zajišťují provoz hotelu. Vše je na vysoké úrovni, i když personálu je málo. Vynikající je jídlo od kuchaře pa... celá recenze

Lokalita