Penzion Rubikon

Chorvatsko, Střední Dalmácie, Drvenik

5/5

penzion Rubikon

  Chorvatsko, Makarská riviéra, Střední Dalmácie, Drvenik
Tento hotel není aktuálně v nabídce
Popis

DRVENIK je klidnější přímořské letovisko v nejkrásnější části Makarské riviéry, nad kterým se tyčí pohoří Rilič. Letovisko je rozděleno na dvě části – Gornja Vala a Donja Vala. Podél moře vede 9 km dlouhá promenáda umožňující příjemné procházky. Pláže z drobných oblázků tvoří dvě překrásné zátoky, které se zvolna svažují do moře. Pláže jsou zčásti kryté vzrostlými borovicemi a tamaryšky a tudíž vedle slunce poskytují i žádaný stín. Milovníci klidných míst naleznou v okolí intimnější prostředí mezi skalisky a v četných malých zátokách. Na návrší na sever od obce najdeme zříceniny opevněné protiturecké věže ze 17.století, poblíž stojí gotický (později přestavěn do barokního stylu) kostel sv. Jiří /Sveti Juraj/ s vestavěnými kamennými hrobkami z období středověku. Je důležitým přístavem, který spojuje pobřeží s Hvarem a Korčulou.

Ubytování

Dobře udržovaný rodinný penzion RUBIKON s přátelskou atmosférou. Penzion je vyhledáván jak rodinami s dětmi, tak všemi kdo potřebují odpočinek a relaxaci. V penzionu je malý bar a krytá terasa. Vzdálenost od oblázkové pláže cca 150 m, nudistická pláž cca 500 m. Všechny pokoje i studia mají lednici, TV a rychlovarnou konvici. Studia a pokoje ve třetím patře mají možnost klimatizace (6€/den). V penzionu jsou lůžkoviny, nejsou zde věci osobní a hygienické potřeby. a) 2-4 lůžkové pokoje, sprcha + WC, balkón, lednice b) studia pro 2-4 osoby - obytná ložnice s kuchyňským koutem (vařič, lednice, kuchyňské a jídelní nádobí), sprcha, WC, balkón (u většiny studií) c) byt pro 4-6 osob - v přízemí penzionu , terasa, vybavená kuchyně, obývací pokoj s rozkládacím gaučem pro 2 osoby, dvě dvoulůžkové ložnice, sprcha, WC, TV, klimatizace (cca 4€/den)

Stravování

Servírovaná polopenze (snídaně, večeře - výběr ze dvou jídel). Nápoje nejsou v ceně.

Doprava

Vlastní nebo busem za příplatek 2.590,-

Slevy

- dospělá osoba na 3. - 6. lůžku -900,-Kč/os. - dítě na 3. - 6. lůžku do 12 r. s min. 2 dospělými (dětská porce) -1.250,-Kč/os. - dítě do 4 r. bez lůžka a stravy (na pokoji s min. 2 dospělými) = 500,-Kč/os. - dítě do 4 r. bez lůžka se stravou (dětská porce) = 4.180,-Kč/os. - dítě do 12 r. na lůžku (dětská porce) -400,-Kč/os. Slevy platí při katalogových cenách, u last momentů dle infa v CK.

Neoficiální informace o hotelu
(údaje z recenzí bez záruky)

Penzion Rubikon
Typ pláže: oblázková
Vzdálenost od pláže: 150 m

565 656 610 Číslo zájezdu: 1 529 762
dnes 8–19 h

Hodnocení

21. nejlepší hotel v destinaci Střední Dalmácie

5/ 5 3 recenzí

Zdena a Bohouš Uherkovi srpen 2014 Velká pochvala. Spokojenost ve všech směrech,není nic co by se dalo vytknout.... celá recenze

Brátová září 2013 Pobytový zájezd Drvenik, Střední Dalmácie. Protože upřednostňuji menší penziony i rekreační střediska, byla jsem velmi spokojena s celým pobytem. penzion Rubikon je opravdu ... celá recenze

Čenda září 2013 Výborná KLIDNÁ dovolená. Skvělá dovovolená přesně dle našeho vkusu a očekávání. Tekže hlavně klid, čisté moře, vstřícnost místních lidí, krásné výlety po o... celá recenze

Lokalita

https://www.zajezdy.cz/dovolena-penzion-rubikon-makarska-riviera-chorvatsko-z1529762/#mapa
Informativní poloha hotelu (údaj z recenzí bez záruky).

Chorvatsko

Nenechte si ujít

Historicky nejoblíbenější cíl českých turistů na pobřeží Jadranu má co nabídnout. Přírodní i kulturní poklady na dosah. Podívejte se s námi na ty nejzajímavější.

Istrie a Pula

Z Istrie se stala menší perla Středomoří. Koncentrace zážitků je vysoká, hlavně historických památek, koupání v moři a sem tam i na přírodní zajímavost narazíte. Centrem je historická Pula se slavným amfiteátrem. Z přírodních lákadel jsou atraktivní krápníkové jeskyně Baredine u obce Nova Vas a Národní park Brijuni nedaleko Puly.

Národní park Plitvická jezera

Kdo by neznal jezera a vodopády z Pokladu na Stříbrném jezeře. Plitvice jsou nejslavnější národní park Chorvatska. Tvoří je soustava 16 sladkovodních jezer, která jsou v délce 7 km navzájem propojena říčkami, vodopády a kaskádami. Zaujmou především svou tyrkysově modrou vodou. Vyjeďte si na loďce a prozkoumejte přírodní poklad Chorvatska.

Dubrovník

Starobylý Dubrovník je nejatraktivnější letovisko Chorvatska. Největším celosvětově uznávaným tahákem je systém opevnění a historické centrum. Staré město je neporušený obraz přístavu z přelomu 17. a 18. století. Starobylé kamenné domy, úzké uličky a schodiště mají půvab. Centrem veřejného života je náměstí Luža.

Národní park Kornati

Kornati se nachází ve střední části chorvatského Jadranu. Jedná se o kouzelné seskupení mnoha ostrovů. Jméno národní park dostal podle největšího z ostrovů Kornatu. V současné době má souostroví 89 různých ostrovů, ostrůvků a útesů. O kráse mnoha ostrovů a ostrůvků zasazených v moři nelze psát, ty je potřeba vidět naživo.

Trogir

Starobylé město ve Střední Dalmácii zapsané na seznamu UNESCO se jmenuje Trogir. Nejcennější je téměř neporušená stará historická část města kolem katedrály, která vznikala ve 13. až 15. století. Hlavní památka je románská katedrála sv. Vavřince (Sveti Lovre), trojlodní bazilika ze 13. století. Významný je přístav, ze kterého se pořádá mnoho výletů na moře a okolní ostrovy.

Národní park Krka

Krka je národní park v Chorvatsku pojmenovaný po stejnojmenné řece. Nachází se v centrální části Dalmácie, v Šibensko-kninské župě nedaleko města Šibenik. Národní park Krka je známý svými četnými vodopády a různobarevnými jezírky. Hlavní pozoruhodností národního parku jsou soustava vodních kaskád a rekordní počet živočišných a rostlinných druhů.

Poreč

Poreč patří mezi přístavní města Istrie s tisíciletou historií. Čisté Jaderské moře a borové lesy, které sahají až k mořskému břehu, dělají z Poreče ideální místo pro rodinnou dovolenou. Město je slavné pro vzácnou Eufraziovu bazaliku, která pochází ze 6. století a patří na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Split

Split je druhé největší město Chorvatska, centrum Střední Dalmácie na pobřeží Jaderského moře. Ve Splitu najdete velké množství kulturních památek. Antický Diokleciánův palác se roku 1979 zařadil na seznam kulturního dědictví UNESCO. Nejzajímavější jsou staré klenby a chodby pod městem. Split využívá služby mezinárodního letiště 20 kilometrů na západ.

Chorvatsko - více informací